Carwrapping

Carwrapping, heb je daar ooit van gehoord? Grote kans dat de term je niet zoveel zegt, maar waarschijnlijk ken je het wel. Heb je op straat weleens auto’s zien rijden met reclameteksten op bijvoorbeeld de deuren? Dat is een vorm van carwrapping. Hierbij wordt er een hoogwaardige folie op de auto geplakt met bijvoorbeeld reclame. Iedereen die de auto ziet rijden, krijgt deze reclame dan onder ogen. Maar het niet alleen bedoeld om reclameberichten mee op een auto te plakken. Het kan namelijk voor nog veel dingen gebruikt worden, ook op je persoonlijke auto. Je kan namelijk veel kanten op en de folie is precies zo te maken zoals jij dat zelf wilt.

Verschillende soorten

Omdat er bij carwrapping dus een hoogwaardige folie op de auto wordt geplakt, kan je in principe elke kant op. Of je nu gaat voor een opvallende roze kleur met glitters, een groen logo in een matte variant of alles hier tussenin. Vrijwel alles is mogelijk en op maat te maken. Informeer goed naar de mogelijkheden en de eigenschappen van de folie, want er zijn wel onderlinge verschillen. De meeste folies kunnen bijvoorbeeld prima tegen de wasstraat, maar het wordt altijd aangeraden om deze liever met de hand schoon te maken en na te behandelen met een speciaal product. Op deze manier heb je namelijk nog langer plezier van de carwrapping.

De voordelen van carwrapping

Maar waarom zou je überhaupt je auto van zo’n folie willen voorzien? Een groot voordeel van carwrapping is dat je relatief eenvoudig de complete look van je auto kan laten veranderen, zonder dat je in de weer moet met verf. Daarnaast kan je de folie precies zo laten maken als je zelf wilt, dus je hebt veel vrijheid met wat je precies wilt en wat kan. Een derde voordeel van het wrappen van je auto, is dat de folie na een aantal jaren gemakkelijk weer los te halen is. Hiermee samenhangend valt het voordeel dat zo’n folie de autolak kan beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals zonlicht en slijtage. Als de folie er na een paar jaar vanaf wordt gehaald, zie je er niks meer van en is de lak nog steeds in originele staat. Let op: het is wel belangrijk dat je dit laat doen door mensen die er verstand van hebben, want anders kan je de lak wel beschadigen.

Iets voor jou?

Dus is carwarpping misschien iets voor jouw persoonlijke auto of misschien voor je bedrijfsauto, zodat iedereen kan zien waar je werkt? Neem dan contact op met een aantal carwrapping-bedrijven, bijvoorbeeld met een bedrijf als Wraptor, en vraag geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden. En misschien rijd jij binnenkort ook wel rond in een auto met een onderscheidende en persoonlijke look.